Depozitarea cărnii de pasăre

Carnea proaspătă și preparată de pasăre poată fi păstrată în frigider sau congelator ținând cont de anumite condiții importante.

Condiții de depozitare carne proaspătă 

Producătorii sunt obligați să menționeze pe eticheta cărnii instrucțiunile de păstrare și preparare pe care consumatorii ar trebui să le urmeze pentru a avea o masă gustoasă și sănătoasă.

  • Separați carnea de pasăre de alte alimente. Nu depozitați carnea proaspătă de pasăre, împreună cu alte alimente. 
  • Scoateți carnea de pasăre din ambalaj și păstrați-o într-un recipient de plastic acoperit. 
  • Depozitați carnea de pasăre în partea cea mai rece a frigiderului, pe raftul de jos.

Condiții de depozitare carne preparată  

  • Păstrați resturile alimentare în frigider timp de două ore și consumați-le în maxim trei zile de la deschiderea ambalajului.
  • Păstrați carnea de pasăre în frigider la o temperatură de 4°C.
  • Puteți păstra carnea de pasăre preparată în congelator timp de 4 luni.
  • Atunci când înghetați o carne preparată, etichetați recipientul cu data congelării.
  • Asigurați-vă că recipientul este bine închis.
  • Răciți alimentele înainte de congelare.
  • Păstrați carnea în congelator la o temperatură de  -18 °C.

Dezghețarea cărnii 

  • Introduceți carnea de pasăre congelată într-un recipient acoperit și puneți-l în frigider să se dezghețe încet. 
  • Nu dezghețați carnea congelată la temperatura camerei. Decongelați carnea în frigider, sub jet de apă rece în ambalajul original sau în cuptorul cu microunde. 
  • Timpul de dezghețare depinde de cantitatea de carne. 
  • Rețineți: nu puteți recongela carnea crudă după ce ați dezghețat-o.