Sănătate și igienă

Chiar dacă păsările de curte sunt considerate sănătoase și ușor de preparat, este important modul de pregătire, dacă doriți să gătiți o mâncare bună pentru organism.

Igiena este prioritarea numărul 1

Igiena este fundamentul preparării alimentelor în condiții de siguranță.  Este important să pregătiți fiecare masă după ce vă spălați pe mâni și să vă asigurați că suprafața de lucru este curată.

  • Spălați-vă pe mâini cu săpun și apă caldă. Repetați procedura de mai multe ori în timpul și după prepararea mesei. 
  • Folosiți un detergent și apă caldă pentru a spăla toate ustensilele de bucătărie, tacâmurile, recipientele, tocătoarele și suprafețele de lucru ce au fost în contact cu carnea crudă pentru a preveni apariția și dezvoltarea bacteriilor periculoase. 
  • Asigurați-vă că sucul de la carnea proaspătă nu picură în frigider. În cazul în care acest lucru se întâmplă, ștergeți suprafața imediat. 
  • Experții recomandă utilizarea unui set diferit de tocătoare, farfurii și ustensile pentru carnea crudă și gătită pentru a preveni transferul bacterilor de la carnea proaspătă la cea gătită.
  • Tăiați carnea de pasăre în patru, șase sau opt bucăți în funcție de mărime (înjumătățiti puii foarte mici). Utilizați un cuțit sau o foarfecă specială pentru carne de pasăre.