Brioșe delicioase Potco Nino

Brioșele sunt de obicei dulci, dar ce ar fi să încerci brioșele cu specialitate de pui Potco Nino și ierburi aromate? Acestea sunt potrivite ca și aperitiv, gustare sau cină.

  • Timp de preparare și gătire 120 min

  • Nivel de dificultate Destul de simplu

  • Tip aperitive reci

Ingrediente

200 g Potco Nino Specialitate de pui
500 g făină albă
1 iaurt simplu
1 pachet drojdie uscată
1.2 dl lapte
3 linguri ulei
sare
condimente (busuioc, rozmarin, măghiran, oregano)
1 ou pentru uns la final

Se amestecă făina, laptele călduț, iaurtul, drojdia uscată, uleiul, sarea și se frământă aluatul. Se adaugă Specialitate de pui Potco Nino, tăiat în cuburi mici și condimente iar apoi se lasă să crească aluatul.

Se împarte aluatul crescut în 24 bucăți egale. Se formează din fiecare bucată o mingiuță și se introduce în forma de hârtie, iar apoi în tava de brioșe.

Se lasă să crească brioșele între 10-15 minute (până când își dublează dimensiunea) și se ung cu ou.

Se coc brioșele în cuptor la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute.

Pepe Potco Nino Specialitate de pui